woensdag 27 november 2013

Vernieuwde Heraldische DataBank van CBG online

Op 26 november werd tijdens het Stamboomcafé van het Centraal Bureau voor Genealogie de beta-versie van de vernieuwde Heraldische Databank (www.heraldischedatabank.nl of www.hdbcbg.nl) door heraldicus Guus van Breugel op informele wijze gepresenteerd.De databank bestond al vanaf 1997, maar had enkele belangrijke beperkingen. De nieuwe Heraldische DataBank heeft een sterk verbeterde zoekfunctie op de inmiddels bijna honderdduizend afbeeldingen. Er kan niet alleen worden gezocht op familienaam, maar ook op heraldische trefwoorden.

Het bestellen van afbeeldingen uit de Heraldische DataBank gaat vanaf nu gemakkelijker, sneller én goedkoper. U rekent af in de digitale studiezaal met eenheden (per beeld 50 eenheden, circa € 2,50). Vrienden van het CBG kunnen hun gratis eenheden nu dus ook gebruiken om wapenafbeeldingen te bestellen. Anders dan voorheen kunt u nu ook een voorafbeelding zien vóórdat u de bestelling plaatst. U weet dus wat u voor uw geld/eenheden krijgt. De website bevat ook het laatste nieuws uit dit Heraldisch dossier en links naar StamboomNederland, WieWasWie en de Nederlandse FamilienamenBank.

De Heraldische Databank is gemaakt in samenwerking met digitaal erfgoedspecialist Picturae te Heiloo en werd mede mogelijk gemaakt door een gift van de Stichting Nederland’s Patriciaat.

1 opmerking: