donderdag 13 september 2012

Tentoonstelling heraldische ex libris in Maastricht

In het Centre Céramique in Maastricht  is deze maand een bijzondere tentoonstelling te zien die is gewijd aan heraldische ex libis. Aanleiding is het 30e internationale genealogische en heraldische congres dat van 24 t/m 28 september in Maastricht wordt gehouden.

Geëxposeerd wordt een groot aantal boeken met heraldische ex libris uit de collectie van de bibliotheek. Daarnaast wordt een aantal originele ontwerptekeningen van de in 2010 overleden Daniel de Bruin (1950-2010) tentoongesteld. Daniel de Bruin was gespecialiseerd in heraldische ex libris en werd alom geprezen voor zijn originele en kwalitatief hoogstaande ontwerpen.  Voor de gelegenheid hebben de samenstellers van de tentoonstelling, Emile Ramakers en René Vroomen, kunnen putten uit de nalatenschap van Daniel de Bruin.

Het Centre Céramique is geopend van di. t/m zo. (ma. gesloten). Toegang is gratis.

Zie voor adresgegevens en openingstijden de website van Centre Céramique. Het Centre Ceramique is opgenomen in de Heraldische Stadswandeling Maastricht die ter gelegenheid van het congres en het Famillement (26 sept.) is uitgestippeld.  De routebeschrijving van deze wandeling kan komende week gratis worden gedownload via o.a. de website van het CBG.

We berichtten eerder in Heraldiek dossier@cbg over Daniel de Bruin naar aanleiding van zijn overlijden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten