woensdag 19 september 2012

PDF Heraldische Stadswandeling Maastricht online

Speciaal ter gelegenheid van het genealogisch en heraldisch congres Maastricht 2012 en het Famillement is een Heraldische Stadswandeling Maastricht uitgezet door Jef Bartelet.

Deze wandeling leidt langs een groot aantal heraldische objecten in het centrum van Maastricht en Wijck, waaronder vele fraaie gevelstenen. Bezoekers van het Famillement die woensdag 26 september met de trein komen kunnen vanaf het Station van Maastricht via deze route naar verschillende locaties van het Famillement lopen. En passant voert de wandeling langs tal van prachtige Maastrichtse momumenten en gezellige restaurants en café's en bij mooi weer langs terrasjes. Ook opgenomen in de heraldische wandeling is het Centre Céramique. In de hal is een speciale tentoonstelling gewijd aan ex libris, samengesteld door Emile Ramakers en René Vroomen, met onder andere originele tekeningen van Daniel de Bruin.


Ten behoeve van de heraldische wandeling is met medewerking van het CBG een handige folder gemaakt. In de folder is een stadsplattegrond opgenomen, waardoor de route makkelijk door iedereen in eigen tempo afgelegd kan worden. De folder van de Heraldische Stadswandeling Maastricht kan hier gratis als PDF worden gedownload .

Zie ook de website www.maastrichtsegevelstenen.nl van Jef Bartelet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten