woensdag 21 december 2011

Nederlands wapenporselein bij Christie's New York

Bij Christie's in New York (Rockefeller Plaza) wordt op 24 januari 2012 een bijzondere collectie Wapenporselein geveild. Het betreft de zogenaamde Peter H B Frelinghuysen Jr Collection of Chinese Export Porcelain. In de collectie Frelinghuysen zit ook een aantal stukken Wapenporselein voor de Nederlandse markt uit de 18e eeuw. 

Volgens opgave van Christie's gaat het om wapens van de volgende families: Ver Huell (zie afbeelding), Bertrand, Uwens, Van Baggen, Gregory, Tack, Van Isselmuiden, Van Haersolte, Hesselink, Discher, Van der Clauw, De Witte (of van den Bergh) en Pelgrom.


Op de website van Christie's vind je beschrijvingen en afbeeldingen van het "Nederlandse" wapenporselein. Er is ook een totaaloverzicht van alle wapenporselein uit de collectie, inclusief het wapenporselein voor de Engelse markt. Tot de veilingdatum kunnen verzamelaars ten minste de afbeeldingen downloaden. Wanneer je een paar duizend dollar over hebt kun je ook meebieden ...

Zie hier voor een eerdere bijdrage aan Heraldisch dossier@CBG over Nederlands wapenporselein en een bijdrage over Portugees wapenporselein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten