vrijdag 25 februari 2011

Wapens van Amerikanen met Nederlandse wortels

De New York Genealogical and Biographical Society (NYGBS) heeft onlangs een boek gepubliceerd getiteld An Armory of American Families of Dutch Descent. In het boek zijn artikelen verzameld die tussen 1933 en 1941 zijn geschreven door William J. Hoffman (1882-1955). Hoffman was geboren in Rotterdam en emigreerde in 1909 naar de VS. In New York ontwikkelde hij een passie voor genealogie en heraldiek. Hij werd gezien als dé autoriteit in de VS op het gebied van Nederlandse familiewapens.

De artikelen, voor dit boek bijeengebracht door Francis J. Sypher jr., zijn eerder gepubliceerd in de New York Genealogical an Biographical Review en de New England Historical and Genealogical Register.
In het boek vind je uiteraard veel bekende namen van families van Nederlandse herkomst. Deze hebben zich voor een deel in voormalig Nieuw Amsterdam en Nieuw Nederland (zie daarover deze bijdrage) gevestigd voordat de Engelsen de koloniën in 1664 overnamen, maar  voor een groot deel ook pas (lang) nadien.

Onderstaand plaatje toont een greep uit de familienamen die voorkomen in het boek.


Formeel was het boek (382 pag.) alleen bij voorinschrijving verkrijgbaar, maar mogelijk dat via de website van de NYGBS toch nog exemplaren te koop zullen worden aangeboden. De liefhebber kan in ieder geval terecht in de studiezaal van het CBG om het boek te raadplegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten