dinsdag 9 november 2010

Veiling Wapenborden Grote Kerk Breda

In het jaar dat de Grote Kerk van Breda 600 jaar bestaat heeft een bijzondere expositie plaatsgevonden met de titel: Woord & Wapen, in dienst van de Nassaus. Onderdeel van die expositie waren 277 gereconstrueerde wapenborden. Deze wapenborden worden, net als in 1798, per opbod verkocht. Alleen gebeurt het deze keer door middel van een veiling op internet. De opbrengst komt ten goede aan de restauratie en het onderhoud van de Grote Kerk. U kunt dus in het bezit komen van een uniek wapenbord met uw familienaam er op (of de straatnaam waarin u woont, of de wijk waarin u woont, want die namen komen ook voor). Hoe gaat dat in zijn werk ?U gaat naar de site van de Grote Kerk (www.grotekerkbreda.nl). Op de Homepage treft u een banner aan waarop staat Veiling Wapenborden. U klikt op deze banner en komt dan op de pagina van de veiling.
U zoekt op naam: op de Veilingpagina staan alle namen die op de wapenborden voorkomen, alfabetisch gerangschikt. U klikt op een letter en komt dan bij de A, B, C, enzovoort.
Achter de naam staat een nummer. Dat nummer correspondeert met een wapenbord. Op de pagina Wapenborden zoekt u het wapenbord met dat nummer. Als u op de foto klikt wordt het bord vergroot en kunt u details zien.
Als u dat bord wilt kopen doet u een bod op dat bord via email info@grotekerkbreda.nl.
U vermeldt uw naam, adres, telefoonnummer, het nummer van het wapenbord en het bedrag dat u voor het bord biedt. Voor kleine borden is de minimumprijs € 50, voor grote borden de minimumprijs € 100. U krijgt van uw bod per mail een bevestiging.
Als iemand anders ook op dat bord biedt, dan krijgt u dat (opnieuw per mail) te horen en kunt u, als u dat wilt, een hoger bod uitbrengen.
Halverwege december (nader bericht volgt) sluit de internetveiling en wordt er een afspraak gemaakt om het bord aan u over te dragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten